18 Φεβρουαρίου 2022

«Τι νόμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι οι Αμερικάνοι θέλουν την Αλεξανδρούπολη για να φτιάξουν περιστερώνα;»

 

Ρεσιτάλ Θ. Παφίλη στη Βουλή

Τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση έδωσε «γη και ύδωρ» σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με το άνοιγμα νέων στρατιωτικών βάσεων, ανέδειξε χθες από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ξεγυμνώνοντας τελείως την υποκρισία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Θ. Παφίλης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Άκουγα τον κ. Τσίπρα σήμερα και έλεγα "μα καλά, που μιλάει"… Αλεξανδρούπολη, ποιος την έδωσε τη βάση; Ποιος άνοιξε τον κύκλο να δώσει νέες βάσεις στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ μετά το 1974; Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Όχι. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Όχι. Τις άνοιξε η ονομαζόμενη "κυβέρνηση της Αριστεράς", με τον στρατηγικό διάλογο. Και σήμερα βγαίνει και κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Δηλαδή, τι νόμιζε ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι οι Αμερικάνοι θέλουν την Αλεξανδρούπολη για να φτιάξουν περιστερώνα; Ή για να φτιάξουν καλλιτεχνικά προγράμματα; Δεν ήξερε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι στρατηγικό πέρασμα για την προώθηση δυνάμεων προς την πλευρά της Ρωσίας; Και σήμερα, λέει, "εμείς τη δώσαμε αλλά όχι με τέτοια προοπτική". Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό…».

Επιπλέον, ο Θ. Παφίλης επισήμανε την ταύτιση των αστικών κομμάτων στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ένταξη των εξοπλισμών στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, σημειώνοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις αγοράζουν οπλικά συστήματα που «κουμπώνουν» με τα ΝΑΤΟικά.
Έφερε ως παράδειγμα την αναβάθμιση των αεροσκαφών F‑16 γιατί, όπως δήλωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, υπηρετείται έτσι η καλύτερη συνεργασία με την αεροπορία των ΗΠΑ για την ενίσχυση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Σημείωσε επίσης ότι η ελληνική αστική τάξη επιδιώκει την εμπλοκή γιατί θέλει να πάρει κομμάτι από τη λεία και πως στην Ελλάδα υπάρχουν εκείνοι που δυστυχούν και εκείνοι που βγάζουν δισεκατομμύρια. Γι’ αυτό ο πατριωτισμός ξεκινά από την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και από τη φιλία μεταξύ όλων των λαών.

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη που «μυρίζει μπαρούτι», ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα δεχθεί να πάει ο ελληνικός λαός να δώσει τη ζωή του για τα συμφέροντα εκείνων που συγκρούονται.

Ολόκληρη η ομιλία:

    
ΠΗΓΗ: ΑΤΕΧΝΩΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου