14 Μαρτίου 2022

Εύστοχη απάντηση του «Οδηγητή» στην άθλια ανάρτηση του Αρκά

 

Λεπτή η γραμμή από γελοιογράφος να μετατραπείς σε γελωτοποιός

Μια εύστοχη απάντηση στην άθλια ανάρτηση του Αρκά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεσήκωσε δικαιολογημένες και έντονες αντιδράσεις, δίνει ο «Οδηγητής» με δική του ανάρτηση στο twitter. 

Ο Αρκάς ανάρτησε πριν δυο μέρες ένα φωτογραφικό κολάζ εμφανίζοντας τον Πούτιν ως παιδί του Χίτλερ και του Στάλιν.

Ο «Οδηγητής» σχολιάζει ότι είναι λεπτή η γραμμή από γελοιογράφος να μετατραπείς σε γελωτοποιός και προπαγανδιστής της ναζιστικής μπουγάδας. Και παραθέτει ένα αντίστοιχο φωτογραφικό κολάζ, όπου ο Γκέμπελς κρατάει συγκινημένος και περήφανος ένα σκίτσο του Αρκά, λέγοντας «πες πες κάτι θα μείνει» (με την προφορά του Θανασάκη)...

ΠΗΓΗ: 902

Αθλιότητα και «ξέπλυμα» του ναζισμού από τον σκιτσογράφο Αρκά

Την άθλια και ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό, επιστράτευσε ο σκιτσογράφος Αρκάς προκειμένου να σχολιάσει τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκιτσογράφος ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια «πειραγμένη» φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως παιδί του Ιωσήφ Στάλιν και του Χίτλερ.

Είναι σαφές ότι το πολιτικό σχόλιο δεν είναι το δυνατό σημείο του σκιτσογράφου ο οποίος αποδεικνύεται ανιστόρητος και αντικομμουνιστής. Διότι μόνο ένας ανιστόρητος, ή ένας συνειδητός αντικομμουνιστής, επιχειρεί να εξισώσει τον κομμουνισμό με το τέρας του ναζισμού, κουρελιάζοντας την ίδια την ιστορία και ξεπλένοντας ουσιαστικά την φασιστική ιδεολογία.

Ας μπει στον κόπο να μελετήσει ιστορία ο Αρκάς για να μάθε ποιοι ήταν αυτοί που πολέμησαν και τσάκισαν τον φασισμό-ναζισμό.

Ας μπει να ενημερωθεί ποια χώρα έδωσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια νεκρούς στη μάχη ενάντια στο χιτλερικό κτήνος. Ας μάθει ποιοι νίκησαν στο Στάλινγκραντ και ποιοι ύψωσαν την σημαία στο Ράιχσταγκ το 1945.

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι ο ναζισμός, η ναζιστική Γερμανία, ο Χίτλερ υπήρξαν γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο με τόση ζέση υπερασπίζεται.

Η περίπτωση του Αρκά, αν μη τι άλλο, είναι η απόδειξη πως μπορεί κανείς να είναι μεν ταλαντούχος σκιτσογράφος, αλλά πολιτικά ανιστόρητος και χυδαίος. Κρίμα, γιατί κάποτε συνήθιζε να έχει χιούμορ. Τώρα έχει απλά καταντήσει θλιβερό φερέφωνο αντικομμουνισμού και αντιδραστικής προπαγάνδας.

ΠΗΓΗ: ΑΤΕΧΝΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου