15 Μαρτίου 2022

Έλληνες εφοπλιστές πλουτίζουν μεταφέροντας πετρέλαιο από τη Ρωσία στη Δύση

Ενδεικτικός της κολοσσιαίας υποκρισίας ορισμένων εγχώριων μεγιστάνων ο πόλεμος στην Ουκρανία

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα παρά μονάχα το κέρδος. Έτσι, την ώρα που στην Ουκρανία μένεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, Έλληνες εφοπλιστές κάνουν χρυσές μπίζνες. Για το μεγάλο κεφάλαιο άλλωστε, ο πόλεμος δεν έπαψε ποτέ να είναι μια καλή ευκαιρία για κέρδη.

Ενδεικτικό της κολοσσιαίας υποκρισίας ορισμένων εγχώριων μεγιστάνων είναι το γεγονός ότι, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που κατέχουν, βρίζουν ολημερίς και ολονυχτίς τον Βλ. Πούτιν, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή μεταφέρουν με τα τάνκερ τους ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση και σε χώρες της Άπω Ανατολής.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί «ΣΚΑΪ» και «MEGA» (συμφερόντων Γ. Αλαφούζου και Β. Μαρινάκη αντίστοιχα) που στα ειδησεογραφικά τους δελτία έχουν πάρει σαφή θέση κατά της Μόσχας,  κάνοντας λόγο για «εγκλήματα πολέμου», με τους παρουσιαστές-δημοσιογράφους να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον λαό της Ουκρανίας.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση της οικογένειας Μαρτίνου, καθώς η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του «αρχικαπετάνιου» της οικογένειας Θανάση Μαρτίνου, είναι σήμερα βουλευτής της ΝΔ, του κυβερνώντος κόμματος που πρωτοστατεί στην αντιρωσική υστερία και την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», πρόκειται συνολικά για πάνω από δέκα εφοπλιστές μεταξύ των οποίων οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης, Λαιμός, Αγγελική Φράγκου.

ΠΗΓΗ: ΑΤΕΧΝΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου