18 Μαρτίου 2022

Λιάνα Κανέλλη: «Προσυμφωνημένος πόλεμος μεταξύ Πούτιν και ΗΠΑ»

«Στόχος η αλλαγή του παγκοσμιοποιημένου χάρτη και επανατροφοδότηση του εκφυλισμένου καπιταλισμού»

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Ερωτώμενη για τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία, η κ. Κανέλλη τόνισε με γλαφυρότητα:

«Μεταξύ των δύο κακών μου ζητάτε να επιλέξω το… μη χείρον βέλτιστον. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… Όταν λέει το ΚΚΕ ιμπεριαλιστικός πόλεμος αυτό εννοεί. Κάποιοι αντιδρούν για το… κομμουνιστικό λεξιλόγιο, γιατί αυτό είναι αλήθεια και το ξέρουνε…».

«Το ΚΚΕ έλεγε από το 1999, έξι μέρες μετά τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Σερβία, δηλαδή δίπλα μας…, μέχρι σήμερα ότι το επόμενο “θύμα” θα είναι η Ρωσία. Το ΝΑΤΟ θέλει να την περικυκλώσει. Σήμερα μιλάμε ακριβώς για αυτό το πράγμα. Από την άλλη πλευρά, έρχεται ο Πούτιν, που θέλουν να τον παρομοιάσουν με τον Στάλιν ή τον Λένιν, και μιλάει για αποκομμουνιστικοποίηση. Τόμπολα…», πρόσθεσε με σκωπτικό τρόπο.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη, κάνοντας λόγο για «πεμπτουσία του ναζιστο-φασισμού».

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για «προσυμφωνημένο πόλεμο μεταξύ Πούτιν και ΗΠΑ, μεταξύ Πούτιν και Ευρώπης, με στόχο την αλλαγή του παγκοσμιοποιημένου χάρτη και επανατροφοδότηση του εκφυλισμένου καπιταλισμού». Υποστήριξε ότι από τον πόλεμο ευνοούνται τόσο οι ΗΠΑ, όσο και ο Πούτιν, ο οποίος «τράβηξε την προσοχή από την Ταϊβάν».

Η κ. Κανέλλη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι απλά στη Δύση, είναι η Δύση…», προσθέτοντας ότι έτσι μας θεωρούν και οι Κινέζοι.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ περί αποχώρησης από την Ε.Ε., η κ. Κανέλλη ήταν σαφής: «Εγώ δε ζητάω να… πάμε κάπου. Στον τόπο μου ζητάω να μείνω. Να μην έχω brain drain, να μη φεύγουν οι νέοι μου. Κανείς δε θέλει να μείνει σε αυτόν τον τόπο, για να τον δοξάσει και να τον μεγαλώσει. Γιατί δεν έχει προοπτική, δεν έχει δουλειά…».

Ακούστε τη συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου