02 Νοεμβρίου 2021

Η πόλη Κρέμα στην Ιταλία αφιέρωσε τη νέα πλατεία της πόλης στην ηρωική Ταξιαρχία των Γιατρών της Κούβας «Χένρι Ριβ»

Η πλατεία στέγαζε το υπαίθριο νοσοκομείο που φτιάχτηκε από τον ιταλικό στρατό και λειτούργησε από τους 52 Κουβανούς γιατρούς και νοσηλευτές

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Κούβα για την «αποφασιστική της βοήθεια κατά του κορωνοϊού» στην Κρέμα της Ιταλίας, η μεγάλη πλατεία της πόλης φέρει το όνομα της Ταξιαρχίας του Χένρι Ριβ.

Η πλατεία στέγαζε το υπαίθριο νοσοκομείο που φτιάχτηκε από τον ιταλικό στρατό, καθώς τα νοσοκομεία αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στο φονικό χτύπημα του κορωνοϊού που έπληξε πέρσι τον ιταλικό Βορρά αφού είχαν γεμίσει ασφυκτικά με νοσούντες και διασωληνωμένους. 

Το υπαίθριο νοσοκομείο ανέλαβαν και εργάστηκαν σε αυτό οι ήρωες Κουβανοί γιατροί από τη Διεθνή Δύναμη Εξειδικευμένων Ιατρών σε Φυσικές Καταστροφές και Σοβαρές Επιδημίες «Χένρι Ριβ» της Κούβας, που με αυταπάρνηση έσπευσαν να προσφέρουν την υπηρεσία τους στην οξεία φάση της πανδημίας.

Η πλατεία πήρε το όνομά της Ταξιαρχίας «Henry Reeve», που αποτελείται από 52 Κουβανούς γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι έσπευσαν στην πόλη της Λομβαρδίας για να βοηθήσουν τον πληθυσμό στη δυσκολότερη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δήμαρχος της Κρέμα ο αντινομάρχης της Κρεμόνα και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στις 29 Οκτώβρη πραγματοποίησαν την τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας, ενώ παρόντες ήταν ο πρέσβης της Κούβας, ο πρόξενος, ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλίας Ιταλίας-Κούβας και σύσσωμο το τοπικό τμήμα του συνδέσμου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η δήμαρχος της Κρέμα, Στεφανία Μπονάλντι, ευχαρίστησε την Κούβα διαβεβαιώνοντας ότι η γενναιόδωρη βοήθειά της δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Κωστής Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου