14 Ιουνίου 2021

Αποκάλυψη: Τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε ο κορωνοϊός στην Ιταλία!

 

Ο ΠΟΥ εξετάζει αντισώματα κατά της νόσου COVID-19 που βρέθηκαν στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2019 - Εντοπίστηκαν στο αίμα Ιταλών που είχαν υποβληθεί σε ογκολογική εξέταση!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξετάζει ορισμένα στοιχεία που παρείχε η Ιταλία, σύμφωνα με τα οποία αποκαλύπτεται ότι ο κορωνοϊός, ή κάποιος παρόμοιος με αυτόν ιός, κυκλοφορούσε στη γειτονική μας χώρα πολλούς μήνες νωρίτερα από ό, τι πιστεύεται μέχρι σήμερα.

Αυτό έγινε γνωστό καθώς ήδη από τον Νοέμβριο του 2020 η είδηση είχε κάνει το γύρο της Ιταλίας και όλα τα ΜΜΕ την ανέδειξαν, όμως τώρα την δημοσίευσε ένας ερευνητής στο «Xinhua» το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και επιβεβαιώνεται τόσο από την Ιταλία, όσο και από τον ΠΟΥ.

Το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (INT-Istituto Nazionale dei Tumori) ανέφερε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους (2020) ότι βρήκε ίχνη αντισωμάτων κατά της νόσου COVID-19 στο αίμα τεσσάρων Ιταλών ασθενών, που είχαν υποβληθεί σε ογκολογική εξέταση στις αρχές Οκτωβρίου 2019!

Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα τέσσερα άτομα θα έπρεπε να είχαν μολυνθεί τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή τρεις μήνες πριν η Κίνα αναφέρει το πρώτο επίσημο κρούσμα κορωνοϊού και πέντε μήνες πριν από την πρώτη επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην Ιταλία.

Η απόδειξη προέρχεται από έρευνα του Ινστιτούτου Καρκίνου του Μιλάνο και του Πανεπιστημίου της Σιένα, η οποία, αναλύοντας δείγματα αίματος που ελήφθησαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020 από συμμετέχοντες σε έλεγχο καρκίνου του πνεύμονα, βρήκε αντισώματα στο SarsCov2 στο 11, 6%, εκ των οποίων το 14% είχε ληφθεί από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσίευση της έρευνας με ημερομηνία δημοσίευσης 11 Νοεμβρίου 2020 σε αυτήν εντόπισαν τα συγκεκριμένα αντισώματα σε 111 άτομα από δείγμα 959 συμμετεχόντων σε τεστ καρκίνου του πνεύμονα!


Ο Καθηγητής Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Σιένα, Εμανουέλε Μοντομόλι (Emanuele Montomoli), συν-συντάκτης της αρχικής έρευνας, εξηγεί ότι ενημέρωσε τον ΠΟΥ για τα αποτελέσματα της μελέτης αμέσως μετά την ανακάλυψή τους.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, οι ερευνητές έστειλαν λίγο αργότερα 30 βιολογικά δείγματα, που χρονολογούνται από την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή πριν από την εξάπλωση του ιού σε παγκόσμια μεγάλη κλίμακα, στο Πανεπιστήμιο «Erasmus» του Ρότερνταμ στις Κάτω Χώρες, το οποίο επιλέχθηκε από τον ΠΟΥ για την διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών.

Παρόλο που το Πανεπιστήμιο δεν έδωσε άμεση απάντηση στο αίτημα των Iταλών ερευνητών, ο καθηγητής Μοντομόλι ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua» ότι τα συμπεράσματα του πανεπιστημιακού εργαστηρίου «ήταν όμοια αρκετά με εκείνα στα οποία κατέληξε και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, με μερικές μικρές διαφορές». 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον καθηγητή, τα συνδυασμένα αποτελέσματα «αποδεικνύουν πειστικά» ότι ο κορωνοϊός, ή κάποιος παρόμοιος ιός, «κυκλοφορούσε ήδη στην Ιταλία αρκετούς μήνες πριν από το πρώτο κρούσμα Covid-19», που καταγράφηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2020.

«Δεν βρήκαμε στοιχεία από τον ίδιο τον ιό, αλλά αντισώματα, τα οποία και δημιουργήθηκαν στους οργανισμούς των ασθενών μετά τη μόλυνσή τους» εξηγεί ο καθηγητής Μοντομόλι, και συνεχίζει: 

«Η μόνη εξήγηση είναι πως ο κορωνοϊός, ή ένας παρόμοιος ιός, είχε μολύνει αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους πριν το τέλος του 2019. Είναι πιθανό ότι επρόκειτο για τον ίδιο ιό με αυτόν που εντοπίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν (Wuhan) τον Δεκέμβριο του 2019 ή για κάποια λιγότερο σοβαρή και λιγότερο μεταδοτική μετάλλαξή του».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μοντομόλι, τα καινούρια αυτά δεδομένα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, επειδή όπως δήλωσε: «βοηθούν στη δημιουργία μιας πιο ακριβούς εικόνας» σχετικά με την εξέλιξη του ιού, ενώ μπορούν να καταστούν χρήσιμα τόσο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας παγκόσμιας πανδημίας, καθώς και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μιας πιθανής μελλοντικής έκτακτης ανάγκης. Ο Μοντομόλι ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «η ανακάλυψή μας, από μόνη της, δεν αποδεικνύει τίποτα, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ που διαρκώς συμπληρώνουμε». 

Κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας, ο Τζιοβάνι Απολόνε (Giovanni Apolone) επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, εξήγησε πώς τα αποτελέσματα δεν αμφισβήτησαν την προέλευση του ιού, αλλά το χρονοδιάγραμμα της ανακάλυψής του.

«Ο στόχος της μελέτης ήταν να επαληθευτεί με επιστημονική εξακρίβωση το εάν η ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Ιταλία και αν προϋπήρχε ήδη σε περιόδους πριν από τον Δεκέμβριο του 2019, όπως μέχρι σήμερα είχε ανακοινωθεί από έγκυρες πηγές και όπως πίστευε με τα στοιχεία που είχε στα χέρια της η επιστημονική κοινότητα» έλεγε (ήδη από τον Νοέμβριο) ο Απολόνε συνεχίζοντας:

«Η δική μας είναι η πρώτη έρευνα που απέδειξε την παρουσία ασυμπτωματικών πολιτών που παρουσιάζουν συγκεκριμένα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, με ένα σημάδι πως η πρώτη τους "συνάντηση" με τον ιό έγινε μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2019! Φυσικά, είναι σαφές ότι πρόκειται για μια πρώτη ανάγνωση και τα δεδομένα μας θα επιβεβαιωθούν από άλλες τράπεζες αίματος ή και θα επεκταθούν με την περαιτέρω πρόβλεψη της υποθετικής επαφής με τον ιό, προφανώς πάντα μέσα από δείγματα αίματος που έχουν ληφθεί από υγιείς πολίτες».

Ένας αξιωματικός του Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που ρωτήθηκε σχετικά, επιβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου βρίσκονταν ήδη υπό επανεξέταση όταν το «Xinhua» ήρθε σε επαφή μαζί τους.

Μετάφραση από τα ιταλικά ΜΜΕ

 Κωστής Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου