05 Απριλίου 2022

Γκενάντι Ζιουγκάνοφ: Η σφαγή της Μπούτσα είναι μια αποτρόπαια προβοκάτσια από τους Ουκρανούς Ναζί και τη Δύση

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ζητήσει επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»

Σε δήλωση που έκανε στα Μέσα ενημέρωσης, ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (CPRF) Γκενάντι Ζιουγκάνοφ καταγγέλλει τις δολοφονίες στην Μπούτσα ως «ειδεχθή προβοκάτσια που διαπράχθηκε από τους Μπαντερικούς Ναζί» με τη συνενοχή των δυτικών δυνάμεων. 

Ο Ζιουγκάνοφ, του οποίου το κόμμα είναι ευθυγραμμισμένο με τη ρωσική κυβέρνηση για τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία , απαιτεί «μια ολοκληρωμένη ενδελεχή έρευνα των εγκλημάτων του ουκρανικού στρατού και των παραστρατιωτικών, "συμπεριλαμβανομένων των βάναυσων βασανιστηρίων του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού».

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Ζιουγκάνοφ είπε:

«Μια πραγματική υστερία έχει ξεκινήσει στη Δύση σχετικά με τις υποτιθέμενες "ωμότητες" του ρωσικού στρατού στην πόλη Μπούτσα που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο. Τα θύματα των "θηριωδιών" φέρεται να ανακαλύφθηκαν αφού ο στρατός μας έφυγε από την περιοχή.

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει δηλώσει την ανάγκη να συγκληθεί επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να απαιτήσει από την Ουκρανία να παράσχει στοιχεία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη αρνηθεί επίσημα τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι ούτε ένας άμαχος δεν τραυματίστηκε κατά τον εντοπισμό ρωσικών στρατιωτικών σχηματισμών στην πόλη αυτή. 

Οι φωτογραφίες των λεγόμενων "δολοφονημένων" ατόμων εμφανίστηκαν τέσσερις ημέρες ΜΕΤΑ την άφιξη των ουκρανικών στρατευμάτων εκεί κάτω. Περισσότερα στοιχεία που μαρτυρούν τον σκηνοθετημένο χαρακτήρα αυτής της πρόκλησης είναι διαθέσιμα.

Όπως γνωρίζετε, η βασική γραμμή που διατηρεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας είναι αυτή που στοχεύει στη μέγιστη μείωση των απωλειών αμάχων καθώς και στη μείωση της καταστροφής των μη στρατιωτικών υποδομών. Και γενικά η σφαγή αμάχων είναι ξένη στον Ρωσικό/Σοβιετικό Στρατό.

Ακόμη και μετά την εισβολή στο έδαφος της Ναζιστικής Γερμανίας το 1944-1945 που συνέβη μετά από τερατώδεις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από φασίστες στην ΕΣΣΔ, τα στρατεύματα του Κόκκινου Στρατού έλαβαν αυστηρή εντολή να αποτρέψουν την εκδίκηση στον άμαχο πληθυσμό. Και αυτή η εντολή εφαρμόστηκε αυστηρά.

Αντίθετα, οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ έχουν γίνει διάσημες για τρομερά αντίποινα. 

Απλώς θυμηθείτε τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ειρηνικές πόλεις όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες Ιάπωνες χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα. Το αιματηρό μονοπάτι ακολουθεί τους Αμερικανούς από την Κορέα, το Βιετνάμ, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, όπως ένα μέρος χωρών όπου οι Αμερικανοί είναι προσωπικά ένοχοι για σφαγή ή τους διέπραξαν από τα χέρια των ντόπιων μισθωτών τους.

Οι αιματηρές προκλήσεις μοιάζουν με το σήμα κατατεθέν του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Αρκεί να θυμηθούμε το "περιστατικό στο Ράτσακ" στο Κοσσυφοπέδιο, όταν 34 νεκροί μαχητές του τρομοκρατικού UCK παρουσιάστηκαν ως πολίτες που σκοτώθηκαν από τον γιουγκοσλαβικό στρατό. 

Αργότερα, ανεξάρτητοι Φινλανδοί εμπειρογνώμονες διέψευσαν αυτή τη δήλωση. Αλλά η δουλειά έχει ήδη γίνει. Το περιστατικό στο Ράτσακ φάνηκε να δικαιολογεί την επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Κατά τη διάρκεια 78 ημερών ανελέητου βομβαρδισμού ειρηνικών πόλεων, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι απολύτως σαφές ότι οι δηλώσεις για τις "θηριωδίες" του ρωσικού στρατού αποτελούν μέρος του πολέμου πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους εναντίον της Ρωσίας που χρησιμοποιείται ως λόγος υποστήριξης των νεοναζί. Η σημερινή φιλοΝΑΤΟϊκή ελίτ της Ουκρανίας είναι ικανή για περισσότερα από τέτοιες προκλήσεις. Όλος ο κόσμος κοιτάζει με τρόμο τους νεοναζί στην Ουκρανία που χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ζωντανές ασπίδες.

Η σύλληψη πολλών ομήρων από τρομοκράτες στη Δύση παρουσιάζεται πάντα ως τρομερό έγκλημα. Εν τω μεταξύ, δεκάδες πόλεις και κωμοπόλεις έχουν μετατραπεί σε ομήρους στην Ουκρανία, οι κάτοικοι των οποίων δεν επιτρέπεται από τους ντόπιους ναζί να εγκαταλείψουν τις περιοχές των εχθροπραξιών. Οι επίσημες αρχές της Ουκρανίας δεν μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, αλλά να επηρεάσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αποχώρηση των πολιτών από οικισμούς σε περιοχές μάχης.

Σε αυτή τη γραμμή πρέπει πρώτα να αναφερθεί η τραγωδία της Μαριούπολης, όπου μαχητές του ναζιστικού συντάγματος "Azov»" έχουν στήσει σημεία βολής μέσα σε πολυώροφα κτίρια, ενώ έχουν απαγορεύσει στους κατοίκους αυτών των σπιτιών να εγκαταλείψουν την πόλη. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά, αλλά το πιο τρομερό παράδειγμα εσκεμμένης γενοκτονίας, στο οποίο η "πολιτισμένη»" Δύση κλείνει τα μάτια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια κοινή πρόκληση Ουκρανών και Δυτικών πολιτικών και απαιτεί μια ολοκληρωμένη και ελεγμένη έρευνα όχι ψεύτικων, αλλά πολυάριθμων και πραγματικών εγκλημάτων των ναζί Μπαντέρα, συμπεριλαμβανομένου του βάναυσου βασανιστηρίου Ρώσων στρατιωτικών».

Μετάφραση για τον «Αριστερό Κόμβο»:
Κωστής Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου